Ontdek de duurzame initiatieven van onze Sdu'ers

Ontdek de duurzame initiatieven van onze Sdu'ers
10 september 2024

Bij Sdu betrekken we graag onze medewerkers bij het leveren van input. Creatieve ideeën en oplossingen waar we zelf wellicht nog niet aan hebt gedacht. En zo vroegen we onze Sdu'ers onlangs om een duurzaam idee te pitchen - laag in kosten, maar met hoge potentiële positieve impact. 

We hebben ontzettend goede en creatieve ideeën mogen ontvangen. En vijf daarvan waren zo goed dat we met allemaal aan de slag gaan. Lees hieronder welke ideeën er zijn uitgekozen en wat we de komende tijd allemaal gaan doen.  

Cleanup Day bij Sdu 

Op 20 september is het World Cleanup Day. Bij Sdu werken we ook graag mee aan een schonere wereld. En dus gaan we op donderdag 19 september op pad om zwerfafval rondom ons kantoor op te ruimen. Zo dragen we bij aan een betere en schonere leefomgeving.  

Data cleanup bij Sdu 

Wist je dat dataopslag enorm vervuilend is? Je denkt er niet direct aan maar al die digitale gegevens moet ergens worden opgeslagen. Laten we er dan in ieder geval voor zorgen dat alleen het noodzakelijke wordt opgeslagen. Weg dus met alle verouderde, onnodige of dubbele data! 

Aan de slag als vrijwilliger 

Bij Sdu stimuleren we vrijwilligerswerk en willen we onze medewerkers een extra zetje geven. Dat gaan we doen door uren beschikbaar te stellen speciaal voor vrijwilligerswerk. Lekker bezig en goed voor de maatschappij! 

Betrouwbaar Sdu-keurmerk 

Iedereen moet toegang hebben tot het recht. Dat vinden we niet meer dan logisch. Maar soms is het financieel niet haalbaar. Daarom willen we licenties aanschaffen en goedkoop aanbieden binnen de sociale advocatuur. Op die manier heeft iedereen toegang tot dat wat ertoe doet.  

Landelijke aangiftedag 

Aangifte doen, vrijwel niemand kijkt er echt naar uit. Maar voor sommige mensen is het ook iets waar ze moeite mee hebben, om welke reden dan ook. Speciaal daarom willen we content en vrijwilligers beschikbaar stellen die op de landelijke aangiftedag kunnen helpen voor alle vragen rondom belastingaangifte doen.