Sdu en Legal Manager bundelen hun krachten: ‘Samen geven we de toekomst van juridische administratie vorm’

evidend
10 juni 2024

Sdu en Legal Manager bundelen hun krachten:

‘Samen geven we de toekomst van juridische administratie vorm’

De juridische wereld verandert snel en professionals zoeken voortdurend naar efficiëntere manieren om hun werk te doen. Een innovatieve oplossing die hierop inspeelt is Evidend, het online aandeelhoudersregister van Sdu. Dankzij een strategische samenwerking tussen Sdu en Legal Manager biedt Evidend niet alleen geavanceerde software, maar ook deskundige ondersteuning om het maximale uit deze tool te halen.

Met meer dan 20 jaar ervaring als bedrijfsjurist bij Royal Schiphol Group, Boskalis en Philips ziet Jan-Willem Prakke als geen ander de noodzaak van efficiënte legal operations. Het was zelfs de reden dat hij 5 jaar geleden Legal Manager oprichtte. Inmiddels helpt hij als consultant bedrijven bij de keuze en het gebruik van juridische software, zoals Evidend. Ook zorgt hij voor de dagelijkse ondersteuning en optimalisatie van juridische tools.

“Met name op het gebied van werkprocessen, software die systemen koppelt en repetitief juridisch werk automatiseert, is voor veel bedrijven nog veel werk aan de winkel”, vertelt Prakke. Samen met zijn twintig medewerkers bedient Legal Manager inmiddels 70 klanten, variërend van multinationals tot start- en scale-ups.

Behoeften van moderne, juridische afdelingen
De samenwerking met Sdu ziet Prakke als een kans voor zijn onderneming om nog meer kennis aan zich te binden. “De samenwerking tussen Sdu en Legal Manager is een krachtig antwoord op de behoeften van moderne juridische afdelingen. Deze partnerschap biedt een combinatie van robuuste software en praktische ondersteuning, wat resulteert in een complete oplossing voor bedrijven die hun juridische administratie willen optimaliseren.”`

Aanzienlijke tijdwinst

De samenwerking kwam tot stand toen een klant van Sdu ondersteuning zocht voor de implementatie van de tool Evidend. Een online platform ontwikkeld door Sdu, dat dient als een digitaal aandeelhoudersregister. Het vereenvoudigt en centraliseert de administratie van aandeelhoudersgegevens, wat voorheen vaak een tijdrovend en foutgevoelig proces was.
“Met Evidend kunnen bedrijven hun aandeelhoudersregister digitaal bijhouden, wat zorgt voor een aanzienlijke tijdwinst. Papieren registers die vaak kwijtraken of verouderd zijn, behoren tot het verleden. Alle informatie is centraal en veilig opgeslagen en gemakkelijk toegankelijk. Dit betekent minder tijd besteden aan administratieve taken en meer tijd voor strategische juridische activiteiten.”

Naleving wet- en regelgeving
Juridische compliance wordt volgens Prakke steeds belangrijker. “Bedrijven moeten kunnen aantonen dat hun aandeelhoudersregister up-to-date is, vooral met nieuwe wetgeving zoals de UBO-registratie. Evidend biedt de zekerheid dat alle gegevens correct en actueel zijn, wat helpt om boetes en reputatieschade te voorkomen. De samenwerking met Legal Manager zorgt ervoor dat bedrijven voortdurend ondersteund worden bij het bijhouden van deze gegevens en bij het voldoen aan de wettelijke eisen”, verzekert hij.

Praktische ondersteuning
Legal Manager biedt praktische ondersteuning bij het gebruik van Evidend. Dit varieert van het helpen bij de initiële setup en het importeren van gegevens, tot het dagelijks beheer en het oplossen van eventuele problemen. Dit betekent dat bedrijven altijd kunnen rekenen op deskundige hulp, wat de drempel verlaagt om nieuwe software te implementeren en te gebruiken.

Succesverhalen: praktische voorbeelden
Een voorbeeld van een succesvolle implementatie is een groot bouwbedrijf in het zuiden van het land. Door de integratie van Evidend en de ondersteuning van Legal Manager, heeft dit bedrijf nu volledige controle over al zijn vennootschappen. Alle aandeelhoudersinformatie is centraal en up-to-date, wat niet alleen de efficiëntie verhoogt, maar ook de compliance met de wetgeving verbetert.

De toekomst van juridische administratie
De juridische sector staat aan de vooravond van grote veranderingen, gedreven door technologische innovaties en striktere regelgeving. De samenwerking tussen Sdu en Legal Manager is een voorbeeld van hoe bedrijven kunnen profiteren van deze ontwikkelingen. Door te kiezen voor Evidend, in combinatie met de deskundige ondersteuning van Legal Manager, kunnen bedrijven niet alleen hun juridische administratie verbeteren, maar ook voorbereid zijn op toekomstige veranderingen.
“In een wereld waar efficiëntie en naleving van wet- en regelgeving cruciaal zijn, biedt de samenwerking tussen Sdu en Legal Manager een unieke oplossing die verder gaat dan alleen software. Het is een complete dienst die bedrijven helpt hun juridische processen te optimaliseren en compliant te blijven. Voor juristen, advocaten en notarissen is dit een kans om hun werk naar een hoger niveau te tillen en klaar te zijn voor de toekomst”, zegt Prakke.

Benieuwd naar meer?
Wilt u meer weten over hoe Evidend en de samenwerking met Legal Manager uw juridische administratie kunnen verbeteren? Lees meer via https://www.sdu.nl/juridisch/producten-diensten/evidend/bv-stak of vraag via hier een demo aan en ontdek de voordelen voor uw organisatie. Samen zorgen we ervoor dat uw juridische processen efficiënter, veiliger en volledig compliant zijn.