Forvis Mazars is een wereldwijd netwerk in de financiële dienstverlening. Al sinds de lancering van GenIA-L stonden zij klaar om aan de slag te gaan met de tool. Als één van onze launching partners hebben zij elke stap en ontwikkeling kunnen zien en ervaren.
Carmen Noorlander werkt als Tax Consultant bij Forvis Mazars. Ze vertelt ons meer over haar ervaringen met GenIA-L en haar hoop en verwachtingen voor de toekomst.
Om met de deur in huis te vallen. Volgens mij is Safety First de juiste kernwaarde op uitvoerend / operationeel niveau (ZERO ongevallen). Echter op strategisch niveau moet volgens mij Sustainability First de kernwaarde zijn (ZERO schade aan milieu, natuur, klimaat en maatschappij). Hoe kom ik hierop?
Sinds augustus van dit jaar is Renushka Abbott de nieuwe SustainabilityOfficer bij Sdu. Een nieuwe functievol kansen en mogelijkheden op het gebied van duurzaamheid, een belangrijk onderwerp voor zowel Renushka als Sdu. We zijn dus hartstikke blij dat zij deze uitdaging met beide handen heeft aangepakt.
Lansigt is een ondernemend en energiek accountantskantoor voor het midden- en kleinbedrijf (MKB). Vanaf het begin hebben ze gekeken naar hoe de AI-tool GenIA-L voor hen van betekenis kan zijn, met name bij de fiscale advisering. En wij zijn natuurlijk heel benieuwd naar de resultaten. We vragen het aan Wim van Groningen, senior belastingadviseur.
In de hele wereld wordt verplichte duurzaamheids- (of ESG) rapportage voor organisaties langzaam werkelijkheid. De informatie die nodig is voor deze rapportages kan kwalitatief of kwantitatief zijn en is niet beperkt tot de organisatie zelf, maar strekt zich uit tot de waardeketen waarin de organisatie opereert (upstream en downstream). In de impactrapportages die ik zelf maak merk ik een gestaag groeiende stroom van informatie van boven naar beneden en van links naar rechts in de waardeketen.
In de vorige blog heb ik het gehad over wanneer de ondernemingsraad vanuit de WOR bij een voorgenomen besluit betrokken zou moeten worden, maar zoals in de vorige blog al aangegeven gaat het in de praktijk vaak anders. Hoe kan je hier als ondernemingsraad mee omgaan en wat kan je als ondernemingsraad doen om zo goed mogelijk en wel tijdig bij een voorgenomen besluit te worden betrokken.
In september waren onze eigen Janine Heemskerk, Innovative Product Manager en Chantal de Groot, accountmanager ESG, in Rimini voor het Euro Maintenance congres. Zij spraken daar onder andere over de nieuwe Europese duurzaamheidswetgeving, de CSRD. Janine vertelt ons meer over hun drukke dagen in Italië.
Vandaag, 10 oktober, is het Dag van de Duurzaamheid. Gelukkig speelt duurzaamheid tegenwoordig een steeds grotere rol, ook bij bedrijven en instellingen. Toch is het goed om er af en toe nog even extra bij stil te staan.
Bij Sdu is duurzaamheid en behoud van de aarde een belangrijk thema. We vragen drie Sdu’ers met een groen hart wat duurzaamheid voor hen betekent.
Bij Sdu is duurzaamheid en behoudt van de aarde een belangrijk thema. We vragen drie Sdu’ers met een groen hart wat zijn doen voor een schonere wereld.
Govin is één van de twee Nederlandse start-ups die dit jaar meededen aan het LightSpeed Accelerator programma van ons moederbedrijf Lefebvre Sarrut*. Zes maanden lang hebben zij zich keihard ingezet en zijn ze samen met Sdu de uitdaging aangegaan. Benieuwd hoe dat is gegaan? Wij wel! We vragen het aan Tony Nguyen, medeoprichter van Govin.
Besluiten of voorgenomen besluiten komen over het algemeen niet ‘zomaar’ uit de lucht vallen. Zeker niet onderwerpen waar de ondernemingsraad voor in de gelegenheid moet worden gesteld advies uit te brengen (artikel 25 WOR) of waar de ondernemer instemming van de ondernemingsraad voor nodig heeft (artikel 27 WOR).